Lezárult az Osztályfőnöki óra képzés Miskolcon

Óriási túljelentkezést követően maximális, 24 fővel indult el a miskolci képzés 2013. február 28-án. A résztvevő pedagógusok olyan csoportfoglalkozások vezetését sajátíthatták el, melynek célja a diákok érzékenyítése az értelmi sérült emberek iránt. A pedagógusok mellett tizenkét értelmi fogyatékos fiatalt készítettek fel az osztályfőnöki órákon való részvételre.

Ezt követőn kerítettek sort a különleges osztályfőnöki órákra. A Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola 8. osztályos tanulóihoz március 25-én Niki látogatott el. Lássuk a diákok gondolatait az órával kapcsolatban.

„Nagy élmény volt ez a nap a számomra. Bízom benne, hogy még összehoz minket a sors. Meg is fordult a fejemben, hogy konduktor leszek. Ez a találkozás talán az életemet határozta meg.” (Ábrahám Petra)

„Minél jobban megismertem Nikit, annál jobban kezdtem tisztelni. Csodálatos, hogy sérült fiatalként is meg tudja állni a helyét a világban. Az együtt eltöltött óra végén alig vártam, hogy megölelhessem.” (Istók Fanni)

Örülök ennek az eseménynek, mert megismerhettem egy ilyen csodálatos személyt. Eddig azt sem tudtam, hogyan szóljak egy fogyatékkal élő emberhez, hogyan viszonyuljak hozzá.” (Csenge Zita)

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!