A segítség átölel – közös délután

 

„A segítség átölel” csapat a helyi iskola jóvoltából (Bács-Kiskun
Megyei Önkormányzat Bajai Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon) 10 gyermeket részesített egy délutáni programban. A rendezvényt az iskolánkban tartottuk, az előkészületeket közösen oldottuk meg. A diákklub konyhája biztosította a helyet a kekszgolyó készítéshez (amit természetesen el is fogyasztottak), ami mondhatni a legsikeresebb volt a gyermekek körében. A lehetőségek között ott sorakozott még az egyszerű pillangó hajtogatása színes

papírokból, katicabogár összeragasztása kartonból, vízfestékkel befestett tészták felfűzése egy nyaklánccá. A zenekedvelők dobolhattak, énekelhettek, egy erre külön berendezett teremben. A színes plakát természetesen közös munkánk gyümölcse. Nincs is szebb dolog, mint amikor a nap végére az ember feltöltődik

a szeretetükből. Búcsúképpen egy hosszú-hosszú ölelést kapva még a legpasszívabb gyermektől is.

Kategória: Beküldött bejegyzések | A közvetlen link.

A segítség átölel – közös délután bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Jakab hozzászólása:

  A “segítség átölel” csapat profi középiskolás szervezőgárdája feledhetetlen élményt nyújtott a tanulásban és az értelmileg akadályozott tanulóink számára.
  És ez a mondat visszafordítva is tökéletesen igaz: tanulóink feledhetetlen élményt nyújtottak a középiskolásoknak.
  A közös délutánon a tennivalók széles tárházával várták kisdiákjainkat. ( színezés, rajzolás, papírkatica készítés, tésztanyaklánc fűzés, sütemény készítés, zenés foglalkozás)
  A bőség zavara sem enyhítette a pillanatnyi feszültséget a találkozás első perceiben. A közös játék, a közös produktív munka, a beszélgetések rövid idő alatt összekovácsolták a két csapatot.
  Mint megtudtam később, a foglalkozás végén az elköszönés után mindkét csapat tagjainak első kérdése az volt: “mikor jövünk össze legközelebb versenyen kívül?”.
  Ezért a kérdésért érdemes volt…
  A bajaiak bizonyítottak, és bármi lesz a verseny eredménye, ők a közös délutánról a szememben nagy győztesként mentek haza.
  Még egyszer gratulálok és köszönetet mondok a program ötletgazdájának, a szervező középiskolás diákoknak és tanároknak.
  Baja, 2013.03.19.
  Tiszai Jakab
  oligorfénpedagógia szakos gyógypedagógiai tanár

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!