Nincs kategorizálva kategória bejegyzései

Nem Para a Para-Sportoljunk együtt! – Eredmény született A Kézenfogva Alapítvány Nem Para a Para- Sportoljunk együtt! sportversenyén  a legtöbb fogyatékos embert és egészséges fiatalt megmozgató sporteseményt szervező oktatási intézményt kerestük és díjaztuk. Az ország több pontjáról, több mint 20 … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Hírek, Nincs kategorizálva | Szóljon hozzá most!

Ismerj meg! érzékenyítő óra ügyességi játékokkal a bevállalos 2osokkal

2014.április 30-án sikeresen, napsütéses délelőtt megtartottuk a Tolnay Általános Iskola 2.osztályosaival és fogyatékkal élőkkel a Nem para a para érzékenyítő órát-melyen többféle ügyességi játékot kipróbálhattak a résztvevő gyerekek és tanárok együtt! Az óra bevezetéseként egy betegségből és egy baleset által … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Szóljon hozzá most!

Program: „…mert közös a világunk” 2. – JELNYELV „Köztünk minden ember más, különös és sokfajta szokás…”

Beszámoló: A szervezet 2 siket kliense nagy örömmel vállalta, hogy megtanít pár kifejezést a gyerekeknek, jelelve. A kifejezéseket a diákok írták össze, alapkifejezések érdekelték őket, mint például a köszönés, a szeretlek szó, éhes vagyok, szomjas vagyok kifejezések, valamint a hónapok … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Címke: | Szóljon hozzá most!

Program: „…mert közös a világunk” 3. – A ZENE EREJE „Köztünk minden ember más, különös és sokfajta szokás…”

Beszámoló: A programot énekléssel kezdtük, méghozzá a választott idézeteként szereplő dallal. Ezt követően értelmi fogyatékosokkal találkoztak a tanulók: Volt, aki megmutatta a rajzait, volt, aki kannadobolt nekik és olyan is, aki kedvet kapott ahhoz, hogy énekeljen a látogatóknak, bár tudtuk, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Címke: | Szóljon hozzá most!

Program: „…mert közös a világunk” 1. – VAKSÁG „Köztünk minden ember más, különös és sokfajta szokás…”

Beszámoló: 2013. március 11-én 9 diák a mátészalkai Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola 8. évfolyamából (önként jelentkezők) 10.00 órakor érkezett meg a géberjéni „Jót s Jól” Egyesület Fogyatékkal Élők Nappali Intézményébe. Elsőként megtekintették az intézményt. Ez után … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Címke: | Szóljon hozzá most!

Örök emlék

): Az osztályban feltűnően üresek a falak, és az egyik gyerkőc kitalálta, hogy alkossunk valamit, amivel attraktívabbá varázsolhatnánk a termet. Hosszas tanakodás után arra jutottunk, hogy egy lepedőn fogunk a fogyatékos emberekkel együtt kézlenyomatokat hagyni. Az óra elején a vendégek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Szóljon hozzá most!

viszonzott mosoly

A csapattagok fiatal korára való tekintettel a találkozás első részében röviden bemutatkoztak a vendégek, aztán egyenként szóltak pár szót magukról a kicsik is. Látszott rajtuk, hogy egy kicsit zavarban vannak, ezért nem is erőltettük azokat, akik nem akartak beszélni. A … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Szóljon hozzá most!

Susu gyongyot fuz

Kezdőtől a haladó formákig készíthettek az órán a résztvevők gyöngyből készült ékszereket, állatokat, ki-ki tetszése szerint. Az ötlet az egyik tanulótól jött, aki szabadidejében gyöngyfűzéssel foglalkozik, ő segített megvenni az összes kelléket (gyöngyök, damil, ollók, stb.), és mint tanársegéd foglalatoskodott … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Szóljon hozzá most!

Játszd az életet:)

Mivel három fogyatékos ember jött a segítőivel, ezért a csapatot háromfelé osztottuk, és a három csapatban a fogyatékos személy választhatott neki tetsző társasjátékot. A gyerekek gondoskodtak választékról, volt Cluedo, Twister, Gazdálkodj okosan!, Ki nevet a végén? és többféle kalandjáték. Nem … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Szóljon hozzá most!

Twilight gyertyát önt

Az egyik szülő, aki hobbiművész, vállalta, hogy segít nekünk gyertyát önteni. Két fogyatékos ember csatlakozott a kis csapathoz, és együtt, nagy körültekintéssel és vigyázva alkottunk. A lányok közben érdeklődtek, hogy milyen körülmények között élnek, miben más az életük, mit gondolnak … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Nincs kategorizálva | Szóljon hozzá most!